gordijnen

Gordijnen

Gordijnen hebben een luxe, warme en romantische uitstraling. Gordijnen geven de ruimte een bepaalde akoestiek.Gordijnen zijn in veel verschillende materialen verkrijgbaar, zoals katoen, linnen, polyester, zijde en brandvertragende garens. Welk materiaal het beste bij u past is onder andere afhankelijk van de toepassing, de sfeer en uw budget. 

Gordijnen kunnen worden onderverdeeld in 3 soorten:

  • Vitrage
  • Inbetweens
  • Overgordijnen

Vitrages 
Dit zijn gordijnen die transparant zijn, u kunt er doorheen kijken. Ze zijn verkrijgbaar in fijne en meer grove structuren. Vaak gecombineerd met overgordijnen.

Inbetweens 
Dit zijn gordijnen waarvan de structuur niet zo dicht is als die van overgordijnen en niet zo transparant als vitrages. Vandaar de naam inbetweens: er tussenin. Ze worden veelal toegepast om het interieur wat luchtiger te maken. Wanneer u 's avonds toch meer privacy wenst, kunnen  inbetweens gecombineerd worden met bijvoorbeeld een rolgordijn.

Overgordijnen 
Dit zijn gordijnen met een dichte structuur waar u niet doorheen kunt kijken. Gordijnen kunnen naar wens gevoerd worden met een katoenen of verduisterende voering. Sommige gordijnen hebben vanuit zichzelf al een verduisterende stof.

 

Logo Totaal Thuis zwart-wit TotaalThuis
Woningstoffering, Schilderwerk, Klusbedrijf
M: 06 2832 9328
E: info@totaalthuis.nl